001
opdracht langgerekte schuurwoning
Locatie Eelderwolde
ontwerp Jetze Kuipers, Jan Willem Gerkes, Wytse Kamsma
aannemer Bouwbedrijf G. Geerts & Zn
installateur Hoekstra Suwâld
fotografie Omke Oudeman
status opgeleverd, 2014
toelichting Door het omhooglopende karakter van de kavel te accentueren ontstaat de mogelijkheid een split-level woning te creëren; de garage bevindt zich verdiept in het maaiveld, en is middels een hellingbaan bereikbaar. Op maaiveld bevinden zich twee slaapkamers en een badkamer. Een half niveau hoger treffen we de grote open woonkamer/keuken aan, en op de bovenste verdieping is een masterbedroom met badkamer en-suite gerealiseerd. De woning heeft met zijn langgerekte volume, zijn eenduidige kapvorm en zijn ruwe houten gevel de uitstraling van een schuurhuis. Hoewel het hier niet gaat om een passief woonhuis, is de woning wel zeer energiezuinig. De Rc-waarden bedragen ongeveer 7,0 m2K/W, en de woning wordt verwarmd  middels een lucht/water-warmtepomp.Dit project staat op de longlist voor de Drentse Architectuurprijs 2014. 
008
DOORSNEDE-DEFINITIEF
018
PLTGRND-BG-DEFINITIEF
011
PRES-PLTGNRND-1e
010
image1
012
1109-DO-badkamer-03
015
1109-DO-03-Keuken_1-2012-11-14-15251100000
014
021
SKA-Eelderwolde-3
SKA-Eelderwolde-4
SKA-Eelderwolde-6
SKA-Eelderwolde-8
SKA-Eelderwolde-10